Агенцијата за млади и спорт им даде благодарница на Пандев и Ангеловски

Директорот на Агенцијата за млади и спорт (АМС), Наумче Мојсовски им врачи благодарници на Горан Пандев и Игор Ангеловски за досегашните успеси со македонската фудбалска репрезентација. 

Денеска во просториите на АМС, Наумче Мојсовски ги прими Пандев и Ангеловски, им го честита успехот и им додели благодарници.
 
„Денеска во Агенција за млади и спорт имав чест да ми бидат гости две легенди!
Капитенот на фудбалската репрезентација Горан Пандев и селекторот Игор Ангеловски!
Уште еднаш им честитав на историскиот пласман на европското првенство, но сите настапи низ годините и за големите успеси!
Европското првенство е голем успех за македонската репрезентација!
Пандев ни откри дека и покрај големите остварувања во неговата долгогодишна фудбалска кариера, за него настапот на европско првенство со македонската репрезентација е моментот кој го чекал сите овие години!
Селекторот Ангеловски ја имаше таа огромна чест да биде прв селектор-предводник на репрезентација која настапува на едно големо натпреварување како што е европското првенство.
Нашите репрезентативци докажаа дека сплотеноста на тимот е предуслов за успех!
Од мое лично име и од име на АМС им заблагодарив и им доделив благодарници за досегашните успеси и за сите позитивни емоции кои ги предизвикаа кај сите нас!“, изјави Мојсовски.
 
 

Насловот асоцира и на резултатите од изборите, кои, кога ќе излезе оваа колумна, ќе бидат познати, иако најретко споменуван збор во кампањата беше зборот ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА, кој е единствен начин за остварување на сите „големи“ ветувања што ги слушнавме изминативе две недели.

повеќе

Опонентите на академик Блаже Ристовски во Македонија го квалификуваа како националист, во белградскитe кругови  го именуваа како „бугарофил“, а во Бугарија го нарекуваа „Југословен“ и „србокомунист“. А тој си остана ист, исправен пред нападите и секогаш подготвен да им одговори на критичарите.

повеќе

Ентузијазмот во првите месеци од годинава во врска со масовната вакцинација беше таков што Србија во март беше прва меѓу европските држави според бројот на граѓани што примија втора доза на милион жители. 

 

повеќе