Челси

Абрамович можно е да го продаде Челзи за три милијарди евра

Рускиот бизнисмен, Роман Абрамович, може да го продаде Челзи на најбогатиот Британец, Џим Ратклиф за речиси три милијарди евра, објави „Тајмс”.

Ретклиф, чие богатство се проценува на околу 25 милијарди евра, размислува да стане сопственик на поранешниот шампион во Европа, бидејќи Абрамович е подготвен да се повлече по 16 години на чело на лондонскиот клуб.

Петрохемискиот милијардер веќе го купи велосипедскипт клуб „Скај”, а следната намера му е да го преземе премиерлигашот.

Абрамович го купи Челзи за „само” 160 милиони евра, но неодамна се дистанцираше поради политички проблеми.

Северна Македонија стана кандидат 9 години пред Албанија и нема ништо лошо побрзо и да оди напред.

повеќе

Сега, додека балканскиве политичари ќе шетаат низ духовноста како волови во свила - каде им се врвните интелектуалци што би внеле елеганција во совладување на споровите?

повеќе

Рециклирањето можеби ни се чини како спас за природата, но најчесто е спасение само за нашата (валкана) совест.

повеќе