Автомобил удри човек во публиката

ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО: Големиот инцидент на кружната трка во Скопје

Видео од страшниот инцидент кој се случи на кружната трка во Скопје, во кој посериозно е повреден еден од организаторите, Александар Димушевски.

Во инцидентот во кој излета возачот Бркиќ, најдебелиот крај го извлече организаторот Александар Димушевски кој веднаш беше префрлен во болница.
 
Полесно повредени се и возачот Урош Бркиќ и делегатот Милош Бркиќ.
 

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе