Во Скопје се одржа традиционалниот интернационален пливачки митинг „13 ноември“

Изминатиот викенд во Скопје по петти пат се одржа интернационалниот пливачки митинг „13 ноември“ на кој учество земаа пливачи од девет земји. 

Пливачкиот митинг „13 ноември“ беше организиран од ПК Бета - шаркс и Пливачката федерација на Македонија. Учествуваа над 390 пливачи од девет земји.
 
Нашите пливачи постигнаа свои најдобри времиња, собирија неколку рекорди по категории и освоија медели во финални трки.
 
Најистакнати наши пливачи по вредност на резултат на овој настан беа: Ева Петровска, Миа Еминова Блажевска, Давор Петровски, Љупчо Ангеловски и Миа Крстевска.
 
Митингот свечено го отвори директорот на АМС Дарко Каевски во присуство со претседателот на ПФМ, Александар Маленко и директорот на СРЦ „Борис Трајковски“, Александар Петровски.
 

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе