Видеолотарија донираше игралиште и во Липково

Под слоганот Играј со најдобрите, Видеолотарија касинос Австрија продолжува со амбициозниот проект за повеќенаменски и спортски игралишта низ целата земја. По реконструираните ракометни игралишта во Свети Николе, Битола и Гевгелија, пуштено е во функција и мултифункционалното игралиште во Општина Липково.

Со донација од 3.284.819 денари Видеолотарија го пушти во употреба и четвртото игралиште од проектот за изградба на повеќенаменски и спортски игралишта низ целата земја. Најновото реконструирано игралиште се наоѓа во ООУ Рилиндија, село Лојане, Општина Липково.
Игралиштата се дел од компаниската стратегија за повеќегодишно вложување во спортот, а со цел постигнување на врвни спортски достигнувања и мотивирање на младите активно да се посветат на спортот. Следното мултифункционално игралиште чија реконструкција е во завршница, е во Охрид. 
На ваков начин, Видеолотарија ги реализира општествено одговорните компаниски цели, значајни за развој и унапредување на животот на граѓаните. Нашата идеја е да придонесеме во развојот на спортскиот дух кај младите и градењето здрави навики, преку забава и игра.
Комерцијален текст
 

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе