Олимписки игри

Ветено-сторено: Што рече Дејан Георгиевски пред да замине на Олимписките игри? (ВИДЕО)

Дејан Георгиевски ѝ ја донесе најголемата олимписка радост на Македонија досега, нашиот теаквондист со сребрениот медал се враќа од Олимпијадата во Токио.

Георгиевски пред заминувањето на Олимписките игри со полна самодоверба изјави дека ќе донесе медал од Токио и со сигурност ќе ја израдува македонската јавност.

Македонецот таквата самодоверба ја пренесе денеска на борилиштата, совлада тројца големи противници, не можеше да го победи и Русинот, Ларин, но го освои среброто, го оствари ветувањето и го донесе најголемиот олимписки успех на Македонија.

Еве ја неговата изјава пред заминувањето на Олимписките игри во Токио:

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе