Успешно организиран првиот пливачки маратон во Крушево „Тоше Проески“

Вчера беше одржан пливачки маратон на Крушевското езеро кој го доби името Тоше Проески. 

Пливачите пливаа на должина од 2,5 километри, во машка конкуренција победи Филип Деркоски од клубот Орион, а кај девојките најдобра беше Јана Констадиновска од Нептун.
 
Мажи
 
1.Деркоски Филип П.В.К.Орион
2.Михаил Велков П.К.Нептун
3.Поповски Симон П.К.Вардар 2018
 
 
Жени
 
1.Констандиновска Јана П.К.Нептун
2.Блажњвска Еминова Миа П.В.К.Орион
3.Дамјанова Софија П.К.Вардар 2018
 

Мислам дека Европа нема ни да дозволи полемика за македонскиот јазик затоа што тоа е строго научна работа. Освен нашите политичари-шупелки, никој друг не би посегнал по таа светост.

повеќе

Сега младите сакаат што е можно побрзо да ја напуштат својата земја. Тие веќе не се чувствуваат застапени и го изгубија чувството на припадност.

повеќе

Во либералните демократии веќе со години се продлабочува политичката поларизација, се намалува довербата во владеењето на правото и, институционално гледано, состојбата општо се распаѓа.

повеќе