АМС

Три милиони евра директна помош од Владата за спортските клубови и федерации

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски на денешната прес-конференција објави дека Владаата одлучила да додели финансиска помош за македонскиот спорт. 

666 спортски клубови, 60 национални федерации и 173 индивидуални спортисти ќе добијат парична помош од државата, со цел да се надминат проблемите создадени со пандемијата со корнавирусот. 
 
Секој од нив, според најавите, ќе добие најмногу 33 прорценти од износот на ваучерот добиен за 2021 година.

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе