Според „Тајмс“

Токио ги откажува Олимписките игри?

Весникот „Тајмс“ пишува дека приватно јапонската влада утврдила дека нема услови за одржување на Олимписките игри поради пандемијата со ковид-19 и ќе подготвува кандидатура за 2032 година. 

Ковид-19 се уште е присутен во светот и бројот на случаи не е намален. Голем дел од земјите имаат рестриктивни мерки, и се уште не се знае кога светот ќе почне да функционира нормално.
 
Од минатата година за оваа се префрлија два големи настани, Олимписките игри и Европското фудбалско првенство, но последните информации велат дека едниот од нив нема да се одржи.
 
Според член на Владата на Јапонија, постои договор Олимијадата да биде откажана, но се уште никој не излегол во јавноста и официјално да ја каже ваквата одлука.
 
„Никој не сака прв да излезе и да го каже тоа, но има консензус дека е тешко да бидат одржани. Лично, не мислам дека ќе се одржат“, вели член на јапонската влада за „Тајмс“.
 
Јапонската влада одлучила да почне подготовки за кандидатура за следниот слободен термин за Олимписките игри, тоа е 2032 година.
 
Олимпијадата во 2024 година ќе се одржи во Париз, а во 2028 во Лос Анџелес.
 

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе