Бизарен инцидент

Тенисери наместо да се поздрават, се степаа на мрежата (ВИДЕО)

На АТП турнирот во францускиот град Орлеанс, се случи инцидент каков што многу ретко може да се види во тенисот, играчите се степаа. 

Тоа беше меч меѓу францускиот тенисер Корентин Муте и бугарскиот играч Адријан Андреев кои кога требаше да се поздрават на мрежата, се степаа.
 
Мечот го доби бугарскиот тенисер по голема битка (2-6, 7-6, 7-6).

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе