Атлетика

Срушен рекорд стар 16 години во 400 метри со пречки (ВИДЕО)

Американската атлетичарка Далила Далила Мухамед на националното атлетско првенство во Ајова урна рекорд стар 16 години. 

Далила Мухамед која е и актуелна олимписка шампионка, постави нов рекорд во дисциплината 400 метри со пречки.
 
Делницата таа ја претрча за време од 52,20 секунди, претходниот рекорд беше 52,34 и беше во сопственост на Русинката Јулија Печонкина од 2003 година.

Тоа што е многу поважно е дека се работи за ПРЕТХОДНА проверка, а не за post festum ветинг.

повеќе

Како што расте бројот на оние кои објавуваат непроверени, лажни и злонамерни информации, така се зголемува и бројот на медиуми кои работат со проверка на факти и се борат за вистината во јавниот простор преку одговорно истражување.

повеќе

Единствена работа за која ние граѓаните не плаќаме данок, е воздухот кој го дишеме.

повеќе