Сребро со златен сјај

Среброто на градите на Дејан Георгиевски, момент кој вечно ќе се памети (ФОТО)

Дејан Георгиевски го освои сребрениот медал во Токио и ги помести границите на успешност на македонските спортисти на Олимписките игри.

Единствениот кој претходно имаше освоено олимписки медал во самостојна Македонија беше борачот Могамед Ибрагимов, тој ја освои бронзата на Олимпијадата во Сиднеј 2000 година.

Отогаш помина 21 година додека видовме нов Македонец на пиедесталот на едни олимписки игри.

Дејан Георгиевски го освои сребрениот медал и го направи најголемиот успех во македонската олимписка историја.

Убаво е да се види фотографија од Македонец со олимписки медал на своите гради, сребро со сјај на злато.

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе