Австралија опен

Шоу на Кирјос на Австралија опен (ВИДЕО)

Ник Кирјос важи за најнеобичниот тенисер од актуелните играчи, Австралиецот на тој начин го почна и настапот на Австралија опен. 

Кирјос релативно лесно со 6-4, 6-4 и 6-3 го победи Британецот Броди, а во мечот направи два потега кои предизвикаа големо внимание.
 
Тој имаше еден необичен сервис кој не беше силен, но го збуни противникот кој го удри топчето во аут.
А потоа во текот на еден поен имаше удар меѓу нозете кој исто така влијаеше за да си создаде подобра позиција при следното удирање на топчето и да освои поен.

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе