Премиерот Заев се сретна со Дејан Георгиевски, Владата му ја зголеми паричната награда на олимпиецот

Премиерот Зоран Заев го прими македонскиот теквондист, Дејан Георгиевски кој направи огромен успех освојувајќи го сребрениот медал на олимписките игри.  

Заев му го честиташе успехот на Дејан Георгиевски и истакна дека тој е пример и модел за сите млади дека ништо не е недостижно.
 
„За време на разговорот премиерот Заев рече дека успехот на Георгиевски е поттик за Агенцијата за млади и спорт да ги унапреди условите за развој на теквондото и другите олимписки дисциплини за кои постои широк интерес меѓу младите“, соопштија од Владата.
 
На 93. седница тие изгласаа зголемување на наградата за Дејан Георгиевски, па тој сега ќе добие 800.000 повеќе, вкупно 2 милиони и 600.000 денари.
 

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе

Со неколку геополитички шаховски потези, Кина докажа дека не секогаш оружјето и војните се единствениот начин за глобална доминација.

повеќе

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе