Поп Ацев и Костадиновска победници на Националното првенство во далечинско пливање

Пливачот на Вардар 2018, Евгениј Поп Ацев и пливачката на Нептун, Јана Костадиновска се победници на Летното национално првенство во далечинско пливање. 

Се пливаа две делници на 5 и на 2,5 километри. 
 
Пливачот на Вардар 2018, Евгениј Поп Ацев и пливачката на Нептун, Јана Костадиновска се победници на делницата од 5км.
 
На помалата делница учествуваа пливачи родени 2006-2008 година. Во таа категорирја најбрзи беа Михаил Велков од Нептун и Сара Јанковиќ од Скопје.
 
На првенството учествуваа 29 пливачи од шест клубови.

Иако новогодишните честитки во јануари оваа година, беа најчесто за здравје и со желба за „старото нормално“, првите три месеци од 2021 година не навестуваат крупни промени околу тоа кој ќе биде повторно најизговорениот збор и во периодот кој претстои. 

повеќе

Програмата за вакцинација во Бугарија може исклучиво да се окарактеризира како фијаско. 

повеќе