Пливачката федерација го промени името и доби нов претседател

Поради Преспанскиот договор, Пливачката федерација на Македонија стана „национална“, а нов претседател ќе биде Александар Филипчев. 

Наместо Пливачка федерација на Македонија (ПМФ), во иднина ќе биде Национална пливачка федерација (НПФ).
 
Поради преспанскиот договор спортските федерации го менуваат името, едната опција е да бидат спортски федерации на Северна Македонија, а другата е да го имаат називот „национална“ наместо новото име на државата. Пливачката федерација се одлучи за втората опција.
 
Александар Маленко веќе не е претседател на федерацијата, нов прв човек во пливањето е Александар Филипчев.
 

Минатата недела, Сирија повторно беше на врвот на меѓународните вести. Земјата, која долги години е вклучена во борбата против екстремистичките групи, повторно се соочи со нов бран на агресија и воена акција. Во средата, на 9 октомври, турската армија, заедно со сириските антивладини бунтовници, го започна маршот кон североисточните делови на оваа земја што предизвика жестоки борби.

повеќе

Добар изборен систем треба да биде репрезентативен, но и да овозможува ефикасно владеење.

повеќе

Луѓето можете и ги задржите во сопствената земја - ако им е добро.

повеќе