Реакции на колегите на Ѓоковиќ

„Новак немаше ни да оди во Австралија ако не добиеше изземање од Владата, ќе си седеше дома со семејството“

По одлуката за депортација на Новак Ѓоковиќ, стигна поддршка и од некои негови колеги.

Фото: ЕПА

Меѓу првите се појави Ник Кирјос, кој претходните денови му даде огромна поддршка на Ѓоковиќ, а потоа следуваа нови реакции.

Очекувано, свое мислење даде еден од најдобрите пријатели на Новак меѓу тенисерите, Канаѓанецот Васек Поспишил.

„Новак немаше ни да оди во Австралија ако не добиеше од Владата изземање за влез во земјата. Ќе го прескокнеше Австралија опен, ќе останеше дома со семејството и никој немаше да зборува за овој хаос. Ова беше политичка игра поради претстојните избори и не можеше да биде поочигледно. Ова не е негова вина. Тој не се обиде насилно да влезе во земјата и не правеше свои правила. Беше спремен да остане дома“, изјави Поспишил.

Се огласи и француската тенисерка Ализ Корне.

„Знам премалку за да ја судам моменталната ситуација. Она што го знам е дека Новак секогаш прв застануваше покрај играчите. Но никој од нас не застана на негова страна. Новак, биди силен“, рече Корне.

Американецот Рајли Опелка не можеше да ја премолчи изјавата на еден корисник на Твитер дека Новак требало да ја прими вакцината и дека тоа не е „толку тешка“ одлука.

„Уште една рработа не му беше толку тешка на Новак кога остануваше на теренот уште по еден час во 2008 година на мастерсот во Синсинати за на секое дете да му потпише топче. Јас бев меѓу тие деца. Тој направи многу големи работи за спортот“, изјави Опелка.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе