АТП ранг листа

Новак Ѓоковиќ го израмни рекордот на Роџер Федерер, 310 недели на врвот на АТП листата

Ѓоковиќ стигна голем рекорд на Роџер Федерер откако по 310 пат се најде на врвот на АТП листата во еден понеделник, Србинот за седум дена ќе го престигне Швајцарецот. 

Новак Ѓоковиќ денеска го израмни рекордот на Роџерер Федерер по број на недели на врвот на АТП Листата, вкупно 310 направени во пет различни серии.
 
Ѓоковиќ првпат се искачи на врвот на 24 годишна возраст, тогаш на 4 јули 2011 беше прв на АТП листата и таму се задржа 122 недели по ред. Тоа е неговата најдолга серија како лидер.
 
На 8. март Ѓоковиќ повторно ќе биде не првото место, тогаш ќе стане тенисерот кој најмногу недели поминал на врвот во историјата на овој спорт.
 

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе