Нов пресврт - Ѓоковиќ не е уапсен, туку го чуваат (ВИДЕО)

Очигледно, приказните за апсењето биле само страв на братот и таткото на Ѓоковиќ, а не реалност. Министерот за миграции сѐ уште решава дали повторно ќе му ја укине визата.

Фото: Твитер

Од Австралија пристигнуваат нови вести за Новак Ѓоковиќ.

Иако многу полицајци се пред адвокатската канцеларија во која се наоѓа првиот рекет на светот, тие не се таму да го уапсат, туку само го чуваат до конечната одлука на министерот за имиграција, Алекс Хоук.

Според законот, Хоук има рок од четири часа по одлуката на судот да го ослободи Ѓоковиќ за да одлучи дали ќе го искористи своето дискреционо право да ја укине неговата виза и да нареди депортација.

Сѐ ќе се знае за околу половина час, бидејќи околу 11.30 часот по наше време ќе поминат четирите часа од одлуката на Ентони Кели.

Новинарката Карен Свини напиша дека пред зградата каде што е адвокатската канцеларија стои обична, а не гранична полиција, која му ги донела сите работи.

Очигледно, приказните за апсењето биле само страв на братот и таткото, Срѓан и Ѓорѓе Ѓоковиќ, а не реалност.

Хаос пред канцеларијата на адвокатот на Новак Ѓоковиќ на улицата Колинс. Автомобилот што излегува од канцеларијата е целосно опкружен со луѓе што извикуваат „Ослободете го Ноле“.

Легенда под Главна слика

Фото: Твитер

Постоењето на еден отпорен, одржлив и правичен систем на храна е нешто што мора да биде столб на секоја агенда која има за цел за климатско ублажување или адаптација.

повеќе

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе