Низ улиците на Скопје се одржа Гран Фондо 2022

Низ улиците на главниот град се одржа велосипедската трка Гран Фондо Скопје 2022 на која учество земаа повеќе од 500 велосипедисти. 

Гран Фондо серијата е најелитната и најмасовната велосипедска серија на натпревари кои се одржуваат ширум светот, а од оваа година и кај нас. Наредната година, во Скопје ќе биде организирано Гран Фондо Европското првенство. Трката низ Скопје имаше меѓународен карактер, бидејќи учествуваа и натпреварувачи од Србија, Бугарија и други земји. 
 
Резултати во Гран Фондо Скопје 2022 (121 км):
 
Елитна конкуренција:
Мажи: Денис Штилјанов (БУГ), Виктор Ванчевски (МКД), Даниел Тодоров (БУГ)
Жени: Елена Петрова (МКД), Ивана Тонкова (БУГ)
 
Мастерс А:
Мажи: Дарко Симоновски (МКД), Даниел Јаковлески (МКД), Тони Трајчевски (МКД)
Жени: Лидија Мано Илиев (МКД), Андријана Анастасоска (МКД)
 
Мастерс Б:
Мажи: Александар Гарача (МКД), Душко Исајловски (МКД), Дејан Новковски (МКД)
 
Мастерс Ц:
Душко Кантарџиев (МКД), Георги Колев (БУГ), Диан Јанков (БУГ)
 
Мастерс Д:
Зоран Петрушевски (МКД)
 
Резултати во Медио Фондо 2022 (65 км):
 
Елитна конкуренција:
Мажи: Даим Мухареми (МКД), Јасен Цонев (БУГ), Константин Костоски (МКД)
Жени: Марија Солеска (МКД), Викторија Милева (МКД), Бојана Пешовска (МКД)
 
Мастерс А:
Мажи: Александар Иванов (БУГ), Даниел Пешиќ (МКД), Адријан Андреев (МКД)
Жени: Анита Величковска (МКД), Сашка Костовска Длака (МКД), Планинка Зафировска (МКД)
 
Мастерс Б:
Добри Добрев (БУГ), Павел Каназирев (БУГ), Арсим Реџепи (МКД)
 
Мастерс Ц:
Бранко Ѓорѓевиќ (СРБ), Кевин Беселман (САД), Деан Тодоров (МКД)
 
Мастерс Д:
Боро Антовски (МКД), Златко Лукарев (МКД), Љупчо Бајевски (МКД)

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе