Шпанија

Не се пее само, луѓето во Севиља излегуваат на терасите и вежбаат заедно (ВИДЕО)

Луѓето во Севиља, Шпанија не дозволуваат карантинот дома да им влијае на физичката форма, излегуваат на терасите и заедно вежбаат. 

Шпанија е една од најзагрозените земји со коронавирусот, па луѓето мора да останат во своите домови и во карантин да ги поминат престојните денови додека ситуацијата не стивне.
 
Досега видовме како луѓето во Италија и Шпанија излегуваат на терасите и пеат песни, но од Севиља доаѓа едно поинакво видео.
 
Луѓето се излезени на терасите и вежбаат под водство на фитнес инструктор.
 

За жал во овие тешки времиња некои политичари се занимаваат и со вируски патриотизам: на корона не сме се обратиле мултилингвално.

повеќе

Кога кризата со коронавирусот ќе заврши, светот повеќе нема да биде ист, концептот на неолиберализмот ќе биде редизајниран.

повеќе

Благодарејќи на коронавирусот, граѓаните го видоа вистинското лице на  оваа натприродна организација, наречена државна администрација. Алчна, себична, несолидарна, нечувствителна.

повеќе