Наумче Мојсоски е избран за нов директор на Агенцијата за млади и спорт

Поранешниот македонски ракометар, Наумче Мојсоски е назначен за нов директор на Агенцијата за млади и спорт. 

Владата на денешната седница го назначи Наумче Мојсоски за нов директор на Агенцијата за млади и спорт.
 
Тој на оваа позиција доаѓа на местото од Дарко Каевски кој стана пратеник во Собранието на Македонија.
 
Мојсоски беше претседател на Комисијата за спорт на СДСМ.

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе