АТП Индијан Велс

Надал и Федерер без мака до третото коло во Индијан Велс

Рафаел Надал буквално го збриша Доналдсон кој успеа да добие само два гејма , немаше проблеми ниту Федерер кој со 2-0 во сетови беше подобар од Гојовичук. 

Рафаел Надал и Роџер Федерер немаа проблеми да се пласираат во третото коло на турнирот во Индијан Велс.
 
Шпанецот со 6-1 и 6-1 го совлада Американецот Доналдсон. Роџер Федерер имаше малку повеќе работа со Гојовчук победувајќи го со 6-1 и 7-5.
 
Натпреварите на женскиот турнир ги заврши Серена Вилијамс која од здравствени прични го предаде мечот со Мугуруза.

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе