Инвазијата над Украина е спротивна на светската таеквондо визија

На Путин му го зедоа и почесниот црн појас во таеквондо

Светската таеквондо федерација на рускиот претседател Владимир Путин му го одзема почесниот црн појас кој му го даде во 2013 година. 

Во ноември 2013 година, претседателот на Светската таеквондо федерација, Чу Чунг-вон на Путин му врачи почесен црн појас.
 
Руската инвазија над Украина е спротивна на светската таеквондо визија која гласи: „Мирот е поскапоцен од триумфот“ и таа ги крши светските таеквондо вредности на почит и толеранција.
 
Поради тоа Светската таеквондо федерација сега одлучи да му го одземе на Путин почесниот црн појас.
 
Претходно Светската џудо федерација го суспендираше Владимир Путин од улогата на почесен претседател и амбасадор на тој спорт.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе