Организаторот има сериозни проблеми

На пет дена пред Олимпијадата, десет позитивни случаи на ковид-19 во Олимпиското село

Организаторот на Олимписките игри во Токио објави за заразени од коронавирус во Олимпиското село. 

На пет дена пред почетокот на Олимписките игри, организаторот е во проблеми, се јавуваат позитивни случаи на ковид-19.
 
Последните информации велат дека засега се позитивни дури 10 учесници на Олимпијадата од кои двајца се спортисти. Засега не се откриваат имињата на заразените.
 
Олимписките игри почнуваат на 23. јули и ќе траат до 8. август, натпреварите ќе бидат одржувани без публика.
 
Во меѓувреме во Јапонија се одржуваат протести против организација на Олимписките игри.

Опонентите на академик Блаже Ристовски во Македонија го квалификуваа како националист, во белградскитe кругови  го именуваа како „бугарофил“, а во Бугарија го нарекуваа „Југословен“ и „србокомунист“. А тој си остана ист, исправен пред нападите и секогаш подготвен да им одговори на критичарите.

повеќе

Ентузијазмот во првите месеци од годинава во врска со масовната вакцинација беше таков што Србија во март беше прва меѓу европските држави според бројот на граѓани што примија втора доза на милион жители. 

 

повеќе

Со само 48% вакцинирано население, недозволиви грешки на стручниот штаб за Ковид-19 и масовни протести против вакцинација, очигледно е дека кампањата за вакцинација во Словенија беше навистина неуспешна. 

повеќе