Организаторот има сериозни проблеми

На пет дена пред Олимпијадата, десет позитивни случаи на ковид-19 во Олимпиското село

Организаторот на Олимписките игри во Токио објави за заразени од коронавирус во Олимпиското село. 

На пет дена пред почетокот на Олимписките игри, организаторот е во проблеми, се јавуваат позитивни случаи на ковид-19.
 
Последните информации велат дека засега се позитивни дури 10 учесници на Олимпијадата од кои двајца се спортисти. Засега не се откриваат имињата на заразените.
 
Олимписките игри почнуваат на 23. јули и ќе траат до 8. август, натпреварите ќе бидат одржувани без публика.
 
Во меѓувреме во Јапонија се одржуваат протести против организација на Олимписките игри.

Kога веќе треба да се држи комбинирана настава, колку и да е комплицирана таа „равенка“, во неа не смее да се забораваат децата кои учат онлајн.

повеќе

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе