Извонреден настап на македонскиот пливач

Марко Блажевски постави нов државен рекорд на 100 метри градно (ВИДЕО)

Македонскиот олимписки пливач, Марко Блажевски постави нов апсолутен рекорд на Македонија на 100 метри градно постигнат на Зимскиот национален шампионт во САД.

Марко Блажевски исплива 100 метри градно за 01:03.05 на Зимскиот национален шампионат во САД во 50 метарски базен и постави нов македонски рекорд.

Стариот негов рекорд изнесуваше 1:03.57 постигнат во Лондон во 2016 година.

На шампионатот во САД тој најпрво исплива време од 1:03.27 кое исто така во тој момент беше најдобро и со кое се пласираше во Б финалето, а таму го постави рекордот од 1:03.05 со кој го освои шестото место во трката.

Во вкупниот пласман на Зимскиот национален шампионат во САД, Марко Блажевски го освои 14. Место што е извонреден успех за нашиот пливач.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе