Мото ГП

Маркез сепак не се појави во квалификациите, тактизира или утре нема да се трка?

Марк Маркез сепак не учествуваше во квалификациите за ГН на Андалузија, останува да се види дали ова е тактика или актуелниот шампион утре нема да биде дел од трката во Харез.

Шпанецот стисна заба и реши овој викенд да се качи на моторот и покрај тоа што во вторникот имаше операција за да ја санира фрактурата на горниот дел на десната рака. Марк Маркез се појави на третиот и четвртиот слободен тренинг, но не постави време во квалификациите.

Ова остави многу прашалници, па останува да се види дали се работи за тактика или актуелниот шампион утре нема да се трка во Харез.

Бидејќи не постави време, Марк Маркез утре ќе треба да стартува од последната позиција, и тоа сигурно ќе му помогне да избегне проблеми на стартот и нов пад во првите неколку свиоци со оглед на тоа дека ќе има голема борба за позиции и многу гужва.

Релевантните институции покажуваат неподготвеност да го спроведат долгоочекуваниот попис.

повеќе

Економската стратегија има за цел да се реализираат можностите на дигиталната трансформација, да се зајакне соработката во областа на климатските промени, енергетскиот сектор, човечкиот развој и безбедноста на храната.

повеќе

Во време кога турската лира е во историски пад, Турција мора да надмине бројни предизвици за целосно да закрепне од кризата.

повеќе