Шпанецот чувствува болка

Марк Маркез нема да се трка во Херез: Повеќе нема да ризикуваме

Од таборот на Хонда потврдија дека Марк Маркез утре нема да се појави во трката за ГН на Андалузија, актуелниот шампион нема да ризикува.

Шпанецот направи изненадувачки кам-бек по тешкиот пад минатиот викенд и фрактурата на десната рака која мораше да биде санирана со операција.

Марк Маркез возеше во третиот и четвртиот слободен тренинг, но не постави време во квалификациите. Некои сметаа дека е тактизирање, но од таборот на Хонда потврдија дека актуелниот шампион нема да се трка утре.

„Почна се повеќе да чувствува болка, и се помалку комфорно му беше на моторот. Па одлучивме дека повеќе нема да ризикуваме и најдобро е тој да не се појави утре во трката“ – рече пртвиот човек на Хонда, Алберто Пуиг.

Релевантните институции покажуваат неподготвеност да го спроведат долгоочекуваниот попис.

повеќе

Економската стратегија има за цел да се реализираат можностите на дигиталната трансформација, да се зајакне соработката во областа на климатските промени, енергетскиот сектор, човечкиот развој и безбедноста на храната.

повеќе

Во време кога турската лира е во историски пад, Турција мора да надмине бројни предизвици за целосно да закрепне од кризата.

повеќе