Mакедонските возачи на Tвинго куп викендов со настап на Словакиа ринг

Интернационалните настапи на македонските возачи во Tвинго куп продолжуваат викендов со настап на патеката Словакиа ринг во Словачка.

Таму ќе се вози втората трка од Tвинго јуропкап (Twingo Eurocup) бодувани согласно регулативите и признанија на FIA CEZ, a истата трка ќе се бодува и за првенството на Македонија. Пријавени се вкупно 27 возила, од кои осум Македонци: Ненад Костовски, Давид Малинковски, Мартин Костовски, Зоран Миракоски, Емил Нацка, Ангелче Стојковски, Владимир Тренески и Милан Ѓорѓевиќ.

Преносот на натпреварите ќе се емитува на Канал 5 Телевизија.

Оваа втора сезона покрај две кружни трки во Кичево и две ридско брдски на домашно тло, купот ќе биде дел и од меѓународни натпревари каде нашите возачи ќе бидат бодувани согласно регулативите и признанија на FIA CEZ и тоа во: Серес - Грција (jуни), Гробник - Хрватска (jули) Red bull Ring – Австрија (sептември) и финална трка за заокружување на сезоната повторно во Серес - Грција (nоември) CEZ  во  организација на АКК Рено sпорт Скопје.

Узурпацијата на јавниот простор како камен за сопнување на граѓанскиот активизам.

повеќе

Паузата во борбата против коронавирусот, бизнисот ја користи за свое преструктуирање и за непосредни контакти со компаниите кои беа запоставени во изминатиот период.

повеќе

Страшно е да се помисли дека постојат луѓе што со години се распрашуваат, го истражуваат, и го следат животот на граѓаните преку социјалните мрежи и интернетот.

повеќе