Медитерански игри

Македонските одбојкари загубија од Египет

Машката македонска одбојкарска репрезентација со убедливи 3-0 (25:23, 25:23, 25:20)  загуби од Египет во првиот меч на Медитеранските игри кои се одржуваат во Оран, Алжир. 

Поразот беше убедлив од 3-0, но сетовите беа тесни, два од трите сета беа од само два пени разлика.
 
Капитенот Никола Ѓорѓиев со 22 поени беше најдобар во нашиот состав, Милев имаше 8, Илиев 5, Савовски 4, Деспотовски и Костиќ по 2, а Ѓорѓи Ѓорѓиев 1.
 
Утре македонската репрезентација има нов предизвик, играме против Италија.
 

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе