Квалификации за ЕП 2021

Македонија ќе биде домаќин на квалификациски турнир за ЕП 2021 во одбојка

ЦЕВ денеска го престави новиот формат на квалификациите за Европското првенство во 2021 година, Македонија во јануари ќе биде домаќин на еден од двата турнири за пласман на континенталниот собир.

Пандемијата на коронавирус не само што ги одложи квалификациите, го промени и форматот. Наместо првично планираните средби дома - гости со сите селекции во групата, ќе бидат одиграни два квалификациски турнири.
 
Македонија ќе биде домаќин на вториот турнир, кој ќе се одигра во периодот од 14 до 17. јанаури следната година.
 
Претходно, одбојкарите ќе играат турнир во Данска од 7 до 10. јанаури. Во групата со Македонија и со Данска уште се и репрезентациите на Турција и Босна и Херцеговина.
 
Пласман на Европското првенство ќе обезбедат првопласираните селекции, како и најдобрите пет второпласирани од седумте квалификациски групи.
 

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе