Херојот во победата над Турција

Љафтов: Покажавме дека вредиме, на многумина им ги затворивме устите

Александар Љафтов одигра фантастичен меч против Турција, можеби негов најдобар во кариерата и даде огромен допринос за победата и пласманот на Европското првенство. 

Македониија вторпат по ред ќе игра на Европско првенство, одбојкарите покажуваат квалитет и тоа го прават во континуитет. Веќе никој не може да каже дека успехот е случајност.
 
„Уште еднаш покажавме дека вредиме и на многумина им ги затворивме устите. Ние сме едно големо семејство, едно цело, во кое никој не се скарал ниту подвикнал. Таа сплотеност нѐ краси. И овој успех покажува колку вредиме. Во составот немаме ѕвезди ама ќе станеме! Еве втор пат ќе играме на Европско. Немаме илузии дека таму ќе одиме на медал, не сме фаворити, но сигурно нема да одиме со бело знаме“, вели Љафтов.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе