Ролан Гарос

Коронавирусот го одложи и Ролан Гарос, познат е новиот датум

Грен слем турнирот Ролан Гарос, ќе се одржи по УС Опен поради неможноста да се игра во предвидениот термин. 

Коронавирусот го одложи и Ролан Гарос кој требаше да се игра од 24 мај до 7 јуни.
 
Новиот термин е од 20 септември до 4 октомври. Тоа значи дека ќе се игра една недела по УС Опен.
 
Сите тениски турнири ширум светот се одложени до 20 април, а во зависност од состојбата со коронавирусот може и тој датум да се пролонгира.

Наместо да седнат заедничи и оние од власта и оние од опозицијата и да се договорат околу стратегијата за борбата со најголемата опасност, тие мудруваат и кажуваат бајки.

повеќе

За жал во овие тешки времиња некои политичари се занимаваат и со вируски патриотизам: на корона не сме се обратиле мултилингвално.

повеќе

Кога кризата со коронавирусот ќе заврши, светот повеќе нема да биде ист, концептот на неолиберализмот ќе биде редизајниран.

повеќе