АТП Вашингтон

Киријос стигна до двојна круна во Вашингтон

Австралискиот тенисер, Ник Киријос победи и во сингл конкуренција и во двојки на турнирот во Вашингтон. 

Во финалето во сингл конкуренција тој беше подобар од Јошихита Нишиока совладувајќи го релативно лесно во два сета со 6-4 и 6-3.
 
Во двојки Киријос заедно со Џек Сок беа подобри од Додиг и Крајичек со 7-5 и 6-4.

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе