Илинденскиот маратон ќе има променета патека (ВИДЕО)

Националната пливачка федерација информира дека поради ситуацијата со коронавирусот локацијата за старт на Илинденскиот маратон ќе биде променета. 

Стартот наместо кај хотелот Парк, оваа година ќе биде на градскиот кеј кај хотелот Тино. Промената е направена поради ситуацијата со коронавирусот, информираат од Националната пливачка федерација.
 
Илинденскиот маратон ќе се одржи на 2 август, тој воедно ќе биде и прва трка од Македонскиот куп во далечинско пливање оваа сезона.
 
Изгледот на новата патека на Илинденскиот маратон:
 

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе