Илинденскиот маратон ќе има променета патека (ВИДЕО)

Националната пливачка федерација информира дека поради ситуацијата со коронавирусот локацијата за старт на Илинденскиот маратон ќе биде променета. 

Стартот наместо кај хотелот Парк, оваа година ќе биде на градскиот кеј кај хотелот Тино. Промената е направена поради ситуацијата со коронавирусот, информираат од Националната пливачка федерација.
 
Илинденскиот маратон ќе се одржи на 2 август, тој воедно ќе биде и прва трка од Македонскиот куп во далечинско пливање оваа сезона.
 
Изгледот на новата патека на Илинденскиот маратон:
 

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе