Најдобриот македонски автомобилист со поддршка за хероите

Иџе возеше низ улиците на Скопје во чест на здравствените работници и полицијата (ВИДЕО)

Најдобриот македонски автомобилист, Игор Стефановски Иџе, лудуваше по скопските улици за време на полицискиот час во знак на поддршка на здравствените работници и полицијата, кои се херои во овој тежок период поради пандемијата на ковид-19.

Улиците на Скопје овој продолжен викенд се празни, па Игор Стефановски Иџе реши на свој начин да им се заблагодари на здравствените работници и полицијата.

Најдобриот македонски автомобилист попладнево лудуваше по скопските уллици во чест на лицата што се на првата „борбена линија“ во пандемијата на коронавирусот. Нешто по 18 часот тој тргна од Ново Лисиче, а последна дестинација му беше Карпош.

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе