Им носи среќа на македонските селекции

Говорот на Тони Стојановски по пласманот на одбојкарите на ЕП: Луѓе мои, луѓе мои, учете од овие момци... (ВИДЕО)

Коментаторот на МТВ, Тони Стојановски по фудбалерите, ги испрати и одбојкарите на Европско првенство со емотивен говор по големата победа над Турција. 

Македонија оствари голема победа над Турција од 3-1 која значеше второ учество по ред за одбојкарите на Европското првенство.
 
А колку е значаен овој успех за македонската одбојка и спортот воопшто, најдобро го доловува овој емотивен говор на коментаторот Тони Стојановски.
 

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе