Популарните „Спартанци“ испишаа историја

Ѓорѓиев: Македонија на Европско првнество... ова не се мери со ништо друго!

Капитенот на Македонија, Никола Ѓорѓиев не ја криеше радоста по големиот подвиг на одбојкарската репрезентација и избореното учесто на континенталниот собир.

Популарните „Спартанци“ се изборија за историски успех и пласман на Европското првенство откако денеска ни се насмевна среќата, резултатите на другите мечеви беа во наша полза, а и ние рутински ја завршивме работата и со 3-0 ја добивме пресметката со Унгарија.

Радоста кај „црвено-жолтите“ беше огромна, особено кај Никола Ѓорѓиев кој вели дека ова е остварување на сонот. 

„Ова е сонот и круна на една генерација. Ова е најубавиот ден во мојот живот по раѓањето на мојат аќерка. Македонија на Европско првенство, ова не се мери со титули или нешто друго“ - изјави капитенот на националниот тим.

„По поразот од Хрватска минатото лето, ни беше тешко, немав многу желба за одбојка. Но еве сега се радуваме. Горд сум на Македонија, на сите што не поддржуваа и се надевам дека во сите спортови ќе играме на големи собири“.

Во дипломатијата како гранка од јавно политичкиот живот професионалните кадри треба да бидат повеќе застапени од политичките.

повеќе

Апелирам до лидерите на партиите да не им „помагаат" на кандидатите.

повеќе

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе