Австралиските власти не ја почитуваат одлуката на судот

Ѓоковиќ повторно e уапсен, ќе го депортираат од Австралија?

И покрај тоа што судот пресуди во негова полза, австралиските власти немаат намера да го пуштат Ѓоковиќ во нивната земја, тој повторно е уапсен и веројатно ќе биде депортиран. 

Српските медиуми јавуваат дека Ѓоковиќ повторно е уапсен и и веројатно ќе биде депортиран од Австралија.
 
Судот пресуди во полза на Новак Ѓоковиќ, но австралиските власти се решени тој да не игра на Австралија опен.
 
Според законот за имиграции на Австралија, министерот има овластување и дискреционо право да ја укине визата од која било причина.
 
Ѓоковиќ може да добие и тригодишна забрана за влез во Австралија.

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе

(Насловот е на турски со причина, во превод, „писмо или револвер“.)

повеќе