Олимписки игри

Георгиевски ќе добие 10.000 евра од МОК и месечна стипендија од 1.000 долари

Македонскиот олимписки комитет (МОК) одреди парична награда за Дејан Георгиевски и едномесечна стипендија со траење до следните Олимписки игри во Париз 2024 година. 

Дејан Георгиевски го направија најголемиот олимписки успех во Македонија откако го освои среброто во теквондо на Олимписките игри во Токио.
 
Заслужни награди за него пристигнуваат од повеќе страни, а една од највредните е од Македонскиот олимписки комитет.
 
„Олимпискиот комитет на Северна Македонија кој и досега севкупно ги финансираше сите подготвителни активности на Таеквондо репрезентативците на најпрофесионален начин, има задоволство дополнително да даде и финансиска награда за најзаслужниот за овој извонреден успех кој е круна на повеќегодишната систематска работа на стручниот штаб сесрдно подржан од Олимпискиот комитет. Финансиската еднократна награда ќе изнесува 10.000 евра за Дејан Георгиевски. Дополнително Олимпискиот комитет ќе обезбеди максимална стипендија за Дејан за следните Олимписки игри во Париз 2024 во износ од 1.000 УСД месечно“, стои во соопштението на МОК.

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе