Велс

Евгениј Поп Ацев пливаше соломаратон во чест на Нико Нестор

Најдобриот македонски пливач во далечинско пливање, Евгениј Поп Ацев пливаше соломаратон во должина од 7,15 км во чест на Нико Нестор. 

Победникот во светската серија на ултра маратони, Евгениј Поп Ацев исплива соломаратон во чест на легендарниот Нико Нестор.
 
Тој исплива 7,15км во Велс, на релација Свони - Мамблс, делницата ја заврши за време од 1:37:14 часа.
 
 
Соломаратонот имаше и хуманитарен карактер. Целта на трката беше да се соберат финансиски средства за хуманитарната организација „Нико Нестор“, кои ќе овозможат децата од финансиски ранливите семејства да добијат можност за часови по пливање и обука за безбедност на вода.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе