Митинг на пливачи од Централна Европа

Ева Петровска се враќа со два медали од Централното јуниорско првенство во Србија

Македонските пливачи имаа одличен настап на Митингот на пливачи од Централна Европа кој изминатиот викенд се одржа во Нови Сад, Србија, Ева Петровска освои два бронзени медали, а Миа Еминова Блажевска собори неколку рекорди.

Еве Петровска со два медали се враќа од централното првенство во Србија, таа два пати се најде на пиедесталот освојувајќи бронзи на 400 и 800 метри слободно.
 
Миа Еминова Блажевска настапи во дициплините 50 и 100 метри слободно и 100 метри грбно. Во сите постави кадетски државни рекорди. На 50 метри слободно беше четврто место, а седмо на 100 метри слободно и 100 метри грбно.
 
Антонио Симоновски беше 10. на 50 и 100 метри слободно.

Едно современо демократско општество се разликува од тоталитарното токму по тоа што јавната критика е основно полемичко право и должност на медиумите.

повеќе

Македонските граѓани конечно го гледаат крајот на илузијата што им се продава од осамостопјувањето до денес.

повеќе

Министерот за финансии не треба да е кум, баџанак, шура, братучед или самиот тој, бидејќи треба да даде отпор на честите политички, но не и економски барања на членовите на владата.

повеќе