СП Атлетика

Дуплантис со нов светски рекорд дојде до своето прво злато на Светските првенства (ВИДЕО)

Шведскиот атлетичар Арманд Дуплантис уште еднаш ја потврди својата доминација во скок со стап, овојпат на Светското првенство во САД дојде до првиот златен медал од Мундијалите и тоа поставувајќи нов светски рекорд, скокна 6,21 метри. 

Дуплантис златото од Светското првенство го обезбеди со првиот скок на шест метри со оглед на тоа што сребрениот Крис Нилсон од САД прескока 5,95 метри. Откако го осигура златото, шведскиот атлетичар го нападна својот светски рекорд и успеа да го собори, скокна 6,21 метри.

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе