По големиот триумф против Словенија

Деспотовски: Ние сме ненормална екипа!

Емоциите се големи по огромната победа над Словенија, македонските одбојкари се пресреќни по триумфот и херојската игра.

Македонија со 3-1 во сетови ја победи Словенија и сега има големи шанси да оди во осминафинале. Победата е посебно значајна бидејќи е против силен противник кој е и домаќин.
 
„Ние не сме добра, ние сме ненормална екипа! Ова што го направивме е голем успех за нас и за Македонија. Словенија ја добивме буквално секаде, во дрскост, блок, напад, желба, секаде. Не верувам дека дека тие не потценија, едноставно знаевме како да играме со нив. Ако не продолжиме понатаму ќе биде срамота и греота, сакаме да одиме во следната фаза, сакаме да одиме во Франција“, изјави Филип Деспотовски по мечот.

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе

Вината за недобивањето на датум за преговори треба да ја барате во вас и вашите соработници и коалициски партнери.

повеќе