Давид Малинковски и денеска одличен на тркачката патека во Гробник

Со фантастичен сет-ап и подготвеност од страна на организацијата АКК Рено спорт Скопје заедно со Лема рејсинг денес се одржа втората трка на тркачката патека во Гробник, Хрватска. Првото место на подиумот му припадна на  Давид Малинковски со тајминг од 02:02.460, второто место на Владимир Тренески со 02:02.442, додека пак трет пласман – Марко Блажевски со 02:05.152.

Давид Малинковски беше метри до освојување на првата победа во Твинго куп (Twingo Cup), но на последните метри пред целта на Гробник во мешаницата од возила не успеа да се снајде и заврши како четвртопласиран.

Toj по вторпат сезонава завршува како четвртопласиран во генерален пласман.

Пласманите на останатите Твинго куп натпреварувачи се следните:Мартин Костовски (21), Ангелче Стојковски (22) Зоран Мираковски (20) додека пак Слободан Трајковски не ја заврши трката.

До крајот на годината планирани се најмалку уште две трки на Твинго куп на европските автодроми.

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе