Голем успех за македонскиот атлетичар

Дарио Ивановски стана балкански шампион на 3.000 метри

Македонскиот атлетичар, Дарио Ивановски направи голем успех на Балканското првенство во Истанбул Турција каде го освои првото место на трката на 3.000 метри. 

На Балканското првенство кое се одржува во Сала, Дарио Ивановски уште еднаш го покажа својот квалитет.
 
Овој пат Македонецот го освои првото место откако 3.000 метри претрча за 8.03:95.
 
Следниот предизвик за Ивановски е Европското првенство во сала кое ќе се одржи следниот викенд во Торун, Полска.
 

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе