Медитерански игри

Дарио Ивановски постави нов државен рекорд на 5.000 метри

На Медитеранските игри во Оран, Алжир, македонскиот атлетичар Дарио Ивановски успеа да постави нов државен рекорд на 5.000 метри. 

Дарио Ивановски трката од 5.000 метри ја мина за време од 13:54,58 минути со што постави нов македонски рекорд.
 
Тој го освои осмото место од 12 атлетичари колку што учествуваа во оваа дисциплина на Медитеранските игри.
 

Сведоци сме деновиве на сензационална приказна за некаков американски тим кој, внимавајте, агресивно ќе ловел корупција во Македонија.

повеќе

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе