Медитерански игри

Дарио Ивановски постави нов државен рекорд на 5.000 метри

На Медитеранските игри во Оран, Алжир, македонскиот атлетичар Дарио Ивановски успеа да постави нов државен рекорд на 5.000 метри. 

Дарио Ивановски трката од 5.000 метри ја мина за време од 13:54,58 минути со што постави нов македонски рекорд.
 
Тој го освои осмото место од 12 атлетичари колку што учествуваа во оваа дисциплина на Медитеранските игри.
 

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе